Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Vancouvers galna vändning på tolv sekunder. Foto: NHL.com/TT

Vancouver vann rond ett mot Nashville efter blixtvändning

Uppdaterad
Publicerad

Underläge med 2–1 i tredje perioden.

Då kom blixtvändningen från Vancouver som gjorde två mål på tolv sekunder (!) och vann första åttondelsfinalen mot Nashville.

Det var första gången sedan 2020 som Vancouver spelade en match i Stanley Cup-slutspelet och den första på hemmais på nio år. Den här säsongen har Canucks fått fart på grejerna då laget vann Pacific Division.

Laget fick också en drömstart i slutspelet. Men det såg ett tag ut som att Nashville, som är det näst lägst rankade laget på den västra sidan, skulle gå mot en skräll när man ledde med 2–1 inför den tredje perioden.

Då gjorde först lagkapten Quinn Hughes 2–2 med ett handledsskott. Sedan satte Dakota Joshua, bara tolv sekunder senare, 3–2 och hela arenan bröt ut i ett massivt jubel.

– Helt ärligt, det var otroligt speciellt, säger Hughes till Sportsnet.

Lindholm med ett mål

Vancouver vann till slut med 4–2 efter mål i tom bur och har 1–0 i matcher. Flera svenskar, bland annat storstjärnan Elias Pettersson, återfinns i Vancouver. Elias Lindholm gjorde 1–1-målet i matchen.

– Nu är det slutspel och det gäller att inte bli för nöjda med en seger. Vi ska njuta i kväll, men i morgon ska vi kolla på video och komma tillbaka hit och försöka komma upp i 2-0 i matcher, säger Quinn Hughes.

För Nashville gjorde Filip Forsberg en assist, till Ryan O'Reillys 2–1-mål.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

4 - 2

Nashville Predators logo

Nashville Predators

0-1, 1-1, 3-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18967

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.