Vancouvers nye tränare fick en flygande start

Rick Tocchet möttes av både buande och hurrarop.

Sedan lämnade Vancouvers nye tränare hemmaarenan med en seger; 5–2 mot Chicago.

Vancouvers fans visade vad de tyckte om klubbens agerande i tränarfrågan.

Vissa buade, andra hurrade och en valde att kasta in en matchtröja på isen efter tre och en halv minut in i mötet med Chicago.

Allt var ett resultat av ledningens agerande.

Klubbens svajiga försvarsspel gjorde att förlusterna radades upp och att veterantränaren Bruce Boudreaus framtid ständigt diskuterades.

Han fick avbryta ett par pressträffar då känslorna tog över.

När han slutligen fick sparken, då valde rutinerade Jim Rutherford, 73, chef för klubbens sportsliga ledningsgrupp, att be om ursäkt.

”Jag är ledsen om folk är upprörda”

– Jag har varit alldeles för direkt och rak i intervjuer. Jag är ledsen om folk är upprörda över det. Från och med nu kommer jag att vara tyst, sade han under en presskonferens, där han även meddelade att Rick Tocchet var Vancouvers nye tränare.

Den kanadensiske 58-åringen fick sedan en drömstart och vann med 5–2 hemma mot Chicago.

Vancouver fick visserligen en tuff start och låg under med 0–1 efter första perioden men avslutade sedan bra och vände till seger.

Svenske Elias Pettersson stod för två poäng, då han var delaktig i andra periodens mål som gav 1–1 och 2–2 för Vancouver.

SE MER: Tränarens tårar (22 januari 2022)