SVT Sport möter Erik Karlsson. Foto: Victor Vedin/SVT Sport

Erik Karlsson om sorgearbetet: ”Vi kommer aldrig att släppa det”

Uppdaterad
Publicerad

Efter bytesaffären från Ottawa Senators och en tuff tid vid sidan av planen så börjar svensken leverera på en normal nivå igen.

Men vi börjar med att backa bandet. Till mars 2018. En mörk tid i den svenske backens liv.

– Vi kommer aldrig att släppa det. Det är något som jag hoppas att vi aldrig behöver gå igenom igen, säger Erik Karlsson till SVT Sport.

Mars 2018. Världens bäste ishockey-back Erik Karlsson och hans fru Melinda genomled då en djup tragedi – en ofattbar sorg. Paret Karlsson miste sin ofödde son Axel.

Nu berättar den svenska världsspelaren om sorgearbetet.

– Det gick inte. Det är tyvärr inget som bara vi drabbas av. Det var tufft. Jag och min fru kom varandra väldigt nära under den här perioden och vi hade ett fantastiskt stöd av våra nära och kära. Vi har gått vidare men vi kommer alltid att bära det här med oss, säger Karlsson.

SVT Sports Dusan Umicevic och Victor Vedin träffar Erik Karlsson och pratar också om:

  • Klubbytet
  • Rekordet
  • Att spela med backkollegan Brent Burns
  • Ekonomin

Kontraktet med San Jose ger Erik Karlsson cirka 60 miljoner kronor om året – ett nedköp för en spelare i hans kaliber.

– Det är ingenting jag tänker på. Jag har det rätt bra ekonomiskt ändå. Allt blir inte bättre med pengar, säger han och fortsätter:

– Just nu fokuserar jag på att gå långt i Stanley Cup. Vi har ett vasst lag och kemin blir bättre och bättre för varje dag som går. Jag trivs här och det gör min fru också. Vi har startat ett nytt kapitel i våra liv nu.

Se hela reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.