Väsbys klubbchef: ”Det har smattrat i mobilen”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona degraderas från hockeyallsvenskan till division 1 på grund av likviditetsbrist.

Deras plats gick till Väsby strax norr om Stockholm.

– Det har smattrat på rätt bra i mobilen och det var fullt drag nere på lokala puben, säger klubbchefen i Väsby, Tom Tärnström, till SVT Sport.

Det har varit ett omtumlande dygn för sport- och klubbchefen Tom Tärnström efter gårdagens besked att Riksidrottsförbundet avslog Karlskronas överklagan av licensnämndens beslut.

Väsby får platsen eftersom de hann vinna vann finalen av hockeyettan innan säsongen stängdes ner på grund av coronapandemin. Nu ska det återigen spelas elithockey i Upplands-Väsby. Klubben är mer känd som ”Vilda Väsby” efter klubbens osannolika prestation när de gick upp i Elitserien, nuvarande SHL, 1987.

– Det är många som minns, som har suttit på läktarna här och varit med under de här trettio åren oavsett, även när vi var nere och vände i division 2 för några år sedan. Det ska bli jättekul att ge tillbaka och vara på den nivå där jag tycker att Väsby ska vara, säger sport- och klubbchefen i Väsby Tom Tärnström till SVT Sport.

”Det är full rulle här”

Väsbys spelartrupp, där spelarna tränat på egen hand under pandemin, samlas igen den 17:e augusti. Premiären i hockeyallsvenkan är planerad till 1 oktober och det är mycket att stå i nu för Tärnström och resten av kansliet.

– Det är full rulle här och på kansliet jobbas det hårt med allt från biljettsystem till logistik, säkerhet med mera och jag tar stort ansvar för den sportsliga biten som måste göras om en del för att vi ska kunna hävda oss i allsvenskan, säger Tom Tärnström till SVT Sport.

– Alla runt klubben har varit med länge och jobbat. Vi har överraskat förr det har vi gjort hela vägen i hockeyettan och det kommer vi fortsätta att göra här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.