Timrå är ett steg närmare SHL. Foto: Bildbyrån

Timrå klart för hockeyallsvenska finalen

Timrå vann den sjätte matchen mot Västervik och är därmed klart för hockeyallsvenska finalen.

– Ruskigt skön seger, säger Timrås Sebastian Hartmann i C More.

Med 3-2 i matcher inför hade Timrå ikväll chansen att ta sig till den hockeyall-svenska finalen. Den chansen såg man till att ta. Efter bland annat dubbla powerplay-mål vann man med 3-0 mot Västervik.

– Västervik gör det bra, de gör det svårt för oss. Ruskigt skön seger, det kan inte bli bättre, säger Timrås Sebastian Hartmann i C More.

Timrå tog ledningen i mitten av första perioden. Som så många gånger förr var det Jonathan Dahlén som nätade. I powerplay kunde han på nära håll styra in 1-0 på en assist från Jens Lööke.

I mitten av den andra perioden utökade man ledningen. Jacob Olofsson sköt in 2-0 på ett långt skott en bra bit ifrån mål.

Med knappt två minuter kom spiken i kistan för Västervik när Sebastian Hartmann satte 3-0 i tom bur.

”Vi ska ta SHL-platsen”

Timrå är därmed klara för den hockeyallsvenska finalen där man ställs mot antingen Björklöven eller Karlskoga.

– Vi har satt upp ett mål att vi ska ta SHL-platsen, säger Sebastian Hartmann.

Hartmann säger att det inte spelar någon roll vilka man ställs emot i finalen.

– Ska man gå upp ska man slå alla lag. Vi ska göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker.

KLIPP: Martin Karlsson och Leksand illa ute (12 april 2021)