Martin Karlsson och Leksand illa ute. Foto: Bildbyrån

Leksand illa ute – föll mot Örebro igen

Leksand är illa ute i sin kvartsfinal.

Mycket var bättre än det första mötet men inte tillräckligt bra för att vinna. Närkelaget vann med 2-1 och tar med sig en 2-0-ledning hem.

– Vi är för ineffektiva, säger Jon Knuts till C More.

Leksand var sämre än Örebro på det mesta i den första kvartsfinalmatchen under söndagen. Då vann ÖHK med hela 6-1 och lagkaptenen Patrik Zackrisson kallade masarnas insats för ”ett fiasko” efteråt.

Något fiasko var det inte under måndagen när lagen drabbades samman på nytt. Men likväl blev det en ny förlust för Björn Hellkvists mannar.

Repriser från i går

Även om Leksands insats var bättre i kväll, var det också som om vissa saker gick i repris. Som att Leksand var bättre i den första perioden men inte fick någon utdelning och att Örebro då i stället kunde ta ledningen i början av den andra.

Han gjorde mål i går och han inledde målskyttet i kväll: Rodrigo Abols. Han höll sig framme på en målvaktsretur i powerplay och bombade in ledningsmålet. Patrik Zackrisson kunde tio minuter senare kvittera i samma spelform, även han med ett hårt avslut i första krysset.

Rendulic avgjorde

Matchen såg ut att ha med sig ett oavgjort resultat in till den andra pausvilan, men då bjöd ÖHK åter på det som man kanske är bäst på i hela SHL: En snabb omställning.

Robin Kovacs drev upp pucken, gick runt Leksandsmålet, släppte in till Born Rendulic som blev målskytt även han för andra kvällen i rad.

Storspel av Enroth

I den tredje perioden tryckte Leksand på, vann skotten med 12-3, men lyckades inte överlista en storspelande Jhonas Enroth. Tungt för Leksand som nu måste till Örebro och vinna om inte deras slutspelsäventyr ska ta slut redan på torsdag.

– Det var jobbigt där mot slutet. Jag sa till mig själv i dag att det skulle vara upp till mig i dag efter att utespelarna verkligen gjorde jobbet i går. Så jag har varit redo hela dagen, säger Enroth till C More efteråt.

Jon Knuts i Leksand var desto mer besviken:

– Vi är för ineffektiva. Ett mål på hemmaplan med de chanser vi skapar, då vinner man inga matcher. Det var ett steg i rätt riktning i dag då det var fler som var med och bidrog. Vi är inte på personbästa, men det var bättre, även om det behövs ännu mer.