Västervik stängde matchen – efter domarens hjälp

Timrå vann skotten, 42-18.

Men Västervik har tvingat fram en sjätte match.

Alfred Barklund blev matchvinnare med sitt första seniormål.

Uppstickaren Västervik ger sig inte i den hockeyallsvenska semifinalen mot favoriten Timrå.

Det började dock bra för Timrå när Albin Lundin halvvägs in i den första perioden sökte upp en lös puck framför mål och skickade in 1-0 för hemmalaget.

Men Västerviks vändning skulle komma i mittperioden.

Baklunds första seniormål

Jacob Bjerselius kvitterade när halva matchen var spelad innan den 20-åriga backen Alfred Barklund gav smålänningarna ledningen. Barklund hängde med offensivt i en kontring och satte 2-1 från nära håll.

I den tredje perioden jagade Timrå en kvittering. En vändning av den här matchen skulle innebära att Timrå är klara för den hockeyallsvenska finalen där vinnaren tar en plats i SHL för nästa säsong.

Domaren i vägen

Men då behövde man först kvittera i denna match. Timrå vann skotten med 42-18, men Daniel Marmenlind i gästande kassen storspelade. Några fler mål blev det inte för Timrå, utan i stället blev det ett snöpligt slut när Västervik kunde stänga matchen i öppen bur efter att TIK tagit ut sin målvakt.

Endast dryga halvminuten återstod när Viktor Lodin skulle skicka ner pucken i offensiv zon. Men pucken tog på ena linjedomaren, fastnade i den egna zonen och kort därefter kunde Kellen Jones göra sitt fjärde hockeyallsvenska slutspelsmål fram till slutresultatet 3-1.

”Surt att förlora”

Timrås tränare Fredrik Andersson var inte särskilt nöjd efter en missad matchboll.

– Surt att förlora. Vi är det bättre laget spelmässigt och skapar tillräckligt många chanser för att vinna men tar inte betalt för det när vi skapar våra lägen. Men jag tror att fortsätter man skapa sina chanser kommer det att lossna. Vi bränner också några frilägen och där måste vi vara mer distinka. Vi behöver sätta dem när vi får dem, säger han till C More.

Den sjätte matchen mellan dessa lag spelas i Västervik på tisdag.