Foto: Bildbyrån/C More

Växjö kom av sig efter drömstart – vann i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Växjö ledde med 2-0 redan innan det gått tre minuter mot Färjestad. Men matchen gick till sudden efter 3-3. Där avgjorde Fredrik Karlström hårt uppvaktad i friläge tidigt när han satte 4-3 i den första kvartsfinalen.

– Jag hade ganska bra fart och hamnde ganska nära men såg att ”gubbhörnan” var ledig, säger Karlström om avgörandet.

Färjestad kom från sin åttondel med avgörandet så sent som i onsdags medan Växjö vilat en vecka.

– Det var skönt. Matchen var jobbig för hela laget. Det kändes som om vi var rädda för att vinna. Vi ska inte lägga sådan press på oss även om vi vann serien. Vi pratade om det inför sudden, säger Karlström till C More.

Redan efter 26 sekunder tog Växjö ledningen. Pucken hade fastnat i nätet bakom målburen och när den kom loss gick den till Miika Koivisto som drog upp pucken högt för 1-0 bakom FBK-målvakten Henrik Haukaland som stod på knä.

Roséns finlir vid 2-0

Innan det ens gått tre minuter gjorde Växjö 2-0. Det blev rörigt framför Haukeland som lade sig på rygg för att freda målet. Robert Rosén petade dock in pucken under Haukeland. Situationen videogranskades innan målet godkändes.

– Jag var lite orolig för att de inte skulle se att den låg under knävecket, men om de gjorde det var jag inte orolig. Jag petade lite med klubbspetsen med en hand för att inte gå för hårt åt målvakten, säger Rosén om finliret vid målet.

– Vi borde slappnat av bättre efter att vi hade 2-0, säger Karlström.

Innan första perioden var över reducerade Färjestad efter stort tryck. Växjö kunde inte freda sig och efter en retur nära mål tryckte Olle Lycksell in viktiga 2-1 för kontakt.

Den kom knappt två minuter senare när Victor Ejdsell gjorde 2-2 i powerplay. Ejdsell drog iväg pucken från snäv vinkel vid den högra tekningscirkeln.

Det var sex månader sedan som Växjö förlorade på hemmais under ordinarie tid.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

4 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

2-2, 0-0, 1-1, 1-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.