Foto: TT Nyhetsbyrån

Pesonen sänkte Dif med sex sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Växjö knep extrapoängen mot Djurgården då Janne Pesonen snodde pucken på blålinjen och skrinnade över hela isen innan han behärskat satte 4-3 med sex sekunder kvar av förlängningen.

– Jag insåg att vi var två stycken ensamma mot mål, men jag ville inte röra till det så jag satte den själv, säger matchvinnare Pesonen om sitt mål.

Växjö var det klart vassare laget sett till hela matchen, men en timeout från Djurgården vid ställningen 3-1 för hemmalaget gjorde att Robert Olsson fick liv i sitt lag som lyckades få till två snabba mål och en förlängning.

– En tuff bortamatch och vi får slita mycket i vårt passningsspel. Vi vågar spela ut mer vid 3-1, men om jag ska summera det hela så är Växjö det bättre laget, konstaterade Djurgårdens tränare Robert Olsson till C More.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

4 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-1, 2-0, 1-2, 1-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 5003

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.