Växjö tog åttonde raka segern mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Känslofyllt när Växjö höll undan

Växjö rycker i toppen av SHL.

Detta efter att man vunnit ett känslofyllt möte med Skellefteå med 4-2.

– Att kröna veckan på det här sättet är väldigt skönt, säger Daniel Rahimi till C More.

Redan 23 sekunder in i matchen åkte Skellefteås landslagsaktuella Pär Lindholm på 2+2 minuter för hög klubba. De fyra efterföljande minuterna var Växjö inte sena med att utnyttja när man slog till två gånger om i numerärt överläge. Först genom stekhete Elias Petterson, och sedan genom Robert Rosén.

Grinig andraperiod

Rosén, som spelade fram till det första målet, gjorde sitt tredje poäng för kvällen när han vackert rakade in 3-1 drygt halvvägs in i matchen i ett två-mot-ett-friläge. Utöver målet präglades perioden av grinigt spel med flera kvittade utvisningar.

I tredje reducerade Mark Katic till 3-2, men det var Växjö som fick sista ordet när Daniel Rahimi vallade ut pucken i slutsekunderna till 4-2 som gick hela vägen in i öppet mål efter att gästerna jagat kvittering i spel sex mot fyra.

”I dag var det krig”

Det var Växjös åttonde raka seger.

– Det har varit en tuff vecka. Att kröna veckan på det här sättet är väldigt skönt, vi jobbar hårt, säger Rahimi till C More.

– Det var bra karaktär på den här matchen. I dag var det krig, och det passade oss också, säger han.