Växjös målvakt Erik Källgren spikade igen. Foto: TT

Växjö vann med enda målet i ”grisig match”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö vann den tredje semifinalen mot Örebro med 1-0 och leder matchserien med 2-1 i bäst av fem matcher i vad som utvecklats till ett ställningskrig mellan två lag som spelar likadant.

– Det är lite grinigt, lite grisigt, säger Örebros Emil Larsson.

Precis som i de två tidigare matcherna blev det en tät historia.

– Det blir naturligt att de drar på med en våldsam press men vi krigar av bara den. Otroligt kul att vi reder ut det, säger Växjös målvakt Erik Källgren som höll sin första slutspelsnolla till C More.

Han har fått stå sedan Viktor Fasth klev ut med skada efter åtta minuter i den första semifinalen i torsdags. Källgren har fyllt luckan väl efter landslagsmålvakten Fasth.

– Att få spela tre matcher i rad har inte hänt på hela säsongen och det är lättare att bara spela på. Det var kul att få vinna målvaktsmatchen, säger Källgren.

Senaste Växjövinsten i Örebro var för tre år sedan

Även om det inte bjöds på mer än ett mål var det desto vackrare. Efter en fantastisk upprullning placerade Marcus Sylvegård in pucken från nära mål i den första perioden.

– Det var bara att smeka in den, säger Sylvegård efter det fina samarbetet med Fredrik Karlström och Pontus Holmberg.

Örebro spelade med målvakten Jhonas Enroth utplockad på slutet och skapade tryck ända tills slutsignalen ljöd.

– Det är jäkligt tajt och vi behöver ha pucken mer mot mål. De spelar som oss, tajt och har mycket folk framför mål. Det är lite grinigt, lite grisigt, säger Örebros Emil Larsson.

Senaste gången som Växjö vann i Örebro var i januari 2018.

KLIPP: Örebro kvitterade mot Växjö – 1-1 i matcher (23 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.