Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sam Hallam och Nicklas Rahm vid Euro Hockey Tour i Malmö i februari. Foto: Bildbyrån

Växjös tränares nya uppgift: ”Nu siktar vi på VM-guld”

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Rahm hjälpte Växjö att ta SM-guld. Nu väntar nästa uppgift för den assisterande tränaren: att ge kompisen Sam Hallam en hjälpande hand för att Tre Kronor ska ta VM-guld i Finland och Lettland i maj.

– Nu siktar vi på ett nytt guld, säger Rahm till SVT Sport.

– Det ska bli skitkul och väldigt inspirerande för mig att få chansen. Först ska jag beta av detta och sedan ta nästa tag i den nya utmaningen, säger 47-årige Rahm från omklädningsrummet som är ganska lugnt efter det intensiva firandet på isen.

Rahm var med i Växjös ledarstab med Sam Hallam 2011 till 2016, där det första SM-guldet kom 2015. Sedan gick han tillbaka till moderklubben HV71 och hade fyra säsonger där innan han fick sparken 2021 och kom tillbaka till Växjö. Till den här säsongen slutade Sam Hallam efter tre SM-guld med Växjö för att bli förbundskapten för Tre Kronor och Jörgen Jönsson vann SM-guld direkt med Rahm vid sin sida.

”Jag var lite stukad som person”

– Det var skönt att få komma tillbaka till den här klubben och organisationen. Jag var lite stukad som person så jag är otroligt tacksam för den hjälpsamhet som jag fått här, säger Rahm.

Du pratar om att du var stukad?

– Det var tufft sista året och tråkigt att det hände men det har jag lagt bakom mig nu. Jag har fått vara med om det roliga här och nu siktar vi på ett nytt guld, säger Rahm.

VM spelas 12-28 maj och sänds i SVT.

Se avgörande målet när Växjö tar guldet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjö firar SM-guldet framför hemmapubliken. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.