Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Josefsson gjorde mål – men kunde inte spela färdigt matchen Foto: Bildbyrån

Växjös skadade lagkapten visade vägen mot Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Han missade förra matchen på grund av en skada.

Men i dag var Växjös lagkapten Erik Josefsson tillbaka och han visade vägen på mer än ett sätt när Växjö förbättrade sin usla bortastatistik mot Frölunda och kvitterade semifinalen till 2-2 i matcher.

– Jätteskönt, det var ett tag sen jag gjorde mål så det var extra glädjande att göra ett i dag, säger Josefsson till SVT Sport.

Det blev inget spel i den tredje semifinalen på grund av en skada men i kväll var Växjös lagkapten Erik Josefsson tillbaka i laguppställningen och det hann bara dröja knappt tre minuter innan han visat sitt värde genom att göra 1–0-målet mot Frölunda.

Sedan blev det inte så mycket mer speltid för Josefsson. Faktum är att det bara blev två minuter och 24 sekunder sett över hela matchen.

– Så är det ibland, ibland spelar man mer och ibland spelar man mindre, i dag blev det lite mindre men det är bara att bita ihop och köra nästa gång, säger Josefsson.

Hur ömma är kropparna så här i slutspelstider?

– Det är lika för alla, det är mindre tid att läka mellan matcherna och alla jobbar mot klockan på sitt sätt. Sån är hockeyn och det är det som är lite av charmen med ett slutspel.

Resten av tiden spenderade Josefsson på bänken för att elda på sina lagkamrater.

– Det är en viktig pjäs. Han har en viktig funktion i vårat lag så han är med här ute och pushar gubbarna, säger Växjös assisterande tränare Nicklas Rahm i C More.

Från den positionen fick Växjös lagkapten se Joachim Blichfeldt utöka Växjös ledning till 2–0 i den andra perioden och sedan orkade inte Frölunda resa sig.

Därmed förbättrade Växjö sitt usla bortafacit mot Frölunda. Dagens seger var deras blott andra på de 14 senaste försöken.

På lördag möts de igen, den gången i Växjö.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0 - 2

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-1, 0-1, 0-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.