Charles-David Beaudoin jublar efter sitt 3–1-mål mot Djurgården. Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Björklövens slutspelsspecialist sänkte Djurgården

Charles-David Beaudoin gjorde bara ett enda mål i grundserien.

Efter kvällens viktiga mål mot Djurgården är han uppe i tre – på blott åtta spelade slutspelsmatcher.

– Jag trivs med slutspel. När matcher står och väger gäller det att steppa upp och det har jag inga problem med, säger Beaudoin i C More efter 3–1 mot Djurgården.

Djurgården fick en skön start i den tredje semifinalen mot Björklöven när Jonathan Lekkerimäki skickade in 1–0 efter drygt nio minuters spel.

Men den glädjen blev kortvarig, blott tolv sekunder lång för att vara exakt, sedan hade Björklöven kvitterat genom Scott Pooley.

Av bara farten gjorde sedan den 29-årige amerikanen 2–1 i början av den andra perioden innan det var dags för slutspelsspecialisten Charles-David Beaudoin att kliva in i handlingen. Framspelad av Jens Lööke skickade han in det viktiga 3–1-målet i mitten av perioden.

Hans tredje mål på de åtta matcher han spelat i slutspelet så här långt. Inte alls illa pinkat med tanke på att han bara lyckades göra ett på 44 matcher i grundserien.

– Jag har inte ändrat på någonting. Chanserna har bara dykt upp och i stället för att missa målet och få mina skott blockade så träffar jag målet och då brukar det hända bra saker. Jag vill bara hjälpa laget att vinna, säger Beaudoin i C More.

Några fler mål blev det inte i matchen och nu leder Björklöven semifinalserien med 2–1 i matcher. På lördag möts de i Hovet igen.