Foto: Bildbyrån

Vegas finalklart – Karlsson visade vägen: ”Väldigt glad”

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights är klart för Stanley Cup-final.

William Karlsson visade vägen med två mål och ett assist när Dallas Stars besegrades med 6–0 i den sjätte konferensfinalen.

– Nu är man väldigt glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger Karlsson till Sportbladet.

Han producerade 53 poäng på 82 grundseriematcher men lagom till slutspelet har William Karlsson växlat upp. I natt skickade 30-åringen in två mål och spelade fram till ett tredje när hans Vegas Golden Knights körde över Dallas Stars och nu står han noterad för tio mål på 17 spelade slutspelsmatcher.

En bedrift bara fyra svenskar (Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson, Johan Franzén och Gabriel Landeskog) lyckats med tidigare.

– Oj. Ja, det är ju en hygglig uppsättning legendarer. Men det har gått bra och det är så klart väldigt roligt att få göra lite mål, säger Karlsson till Sportbladet.

Nu väntar Florida Panthers i finalen. Den första matchen spelas i Las Vegas, natten till söndag, 02.00 svensk tid.

– Det känns jättebra. Vi har varit i konferensfinal några gånger och nu tar vi oss till final för andra gången. Jag hoppas på ett annat resultat den här vändan. Det är en jättehärlig känsla, säger Karlsson till NHL.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.