Vegas leder finalserien med 2-0 i matcher. Foto: Bildbyrån

Vegas krossade Florida i jakten på Stanley Cup

Vegas krossade Florida med 7-2 och utökar ledningen i den andra finalmatchen i jakten på Stanley Cup-bucklan. William Karlsson noteras för en assist.

– Det känns bra. Man vill ju vinna varje match, så skön känsla, säger Karlsson till SVT Sport.

Vegas tog kommandot på hemmais med två mål i den första perioden, följt av ytterligare två mål i den andra.

– Jag tycker att vi var med från start, vi gör en jättebra första period. Vi avgör kanske matchen i andra perioden där vi lyckas göra två mål. Vi spelar bra hockey och det är därför vi vinner, säger William Karlsson.

Finländaren Anton Lundell reducerade för Florida 14 sekunder in i den tredje perioden. Men det hjälpte föga, då Vegas Jonathan Marchessault var framme igen och sköt 5-1 knappt två minuter senare – hans andra mål i matchen.

Vegassvensken William Karlsson spelade sedan fram Michael Amadio som utökade till 6-1.

Nästa match i Florida

Floridas Matthew Tkachuk reducerade till 6-2, innan Vegas Brett Howden friserade till slutresultatet och därmed blev tvåmålsskytt.

– Det känns bra. Man vill ju vinna varje match, så skön känsla, säger Karlsson.

Vegas har i och med vinsten ett övertag med 2-0 i finalserien, som avgörs i bäst av sju. Nästa match spelas i Florida natten mot fredag.

– Alla matcher är så klart viktiga. Men det är skönt att vinna båda hemma och åka till dem med en 2-0-ledning, så det är skönt, säger Karlsson.

SE MER: Se osannolika målvaktsräddningen i första finalmatchen