Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Vegas tog hem första finalen efter osannolika målvaktsräddningen

Uppdaterad
Publicerad

Vegas vann den första finalmatchen mot Florida med 5–2 i j akten på Stanley Cup-titeln. Målvakten Adin Hill gjorde en fantastisk räddning som lär välta sociala medier.

– Det är en ganska osannolik räddning. Det var en avgörande händelse i matchen, säger Vegas Jack Eichel.

Vegas tredjemålvakt Adin Hill, som har klivit fram i slutspelet, gjorde några spektakulära räddningar inatt.

Allra svettigast var vid ställningen 1–1 50 sekunder in i andra perioden. Hill gjorde en förflyttning och hade lämnat kassen när Nick Cousin hade öppet mål och bara hade att lägga in pucken. Men Hill kastade tillbaka klubban – och med böjen på bladet förhindrade han ett mål som alla redan tagit för givet. Se räddningen här.

– Jag tycker att vi gjorde en fantastisk match och nu är det bara att rensa bort den här matchen och göra om samma sak, säger Hill.  

– Jag var ute på isen så han räddade mig där. Jag är ganska säker på att det där kommer att vara hett på sociala medier för en lång tid framöver, eller hur? frågar sig Jack Eichel.

– Ja, oj.. De hade ju tagit ledningen om de gjort mål där, så det var en riktigt stor och viktig räddning, säger William Karlsson till Aftonbladet.

”Tre matcher kvar att vinna”

Många av spelarna i Vegas pekade på att man bara vunnit en match och att det är lång väg kvar.

– Det är en skön känsla men samtidigt är vi inte ens nära att ha vunnit något. Vi har tre matcher kvar att vinna, säger Shea Theodore tiill Las Vegas Review-Journal. Han gjorde 2–1-målet vilket var hans första i slutspelet.

– Efter att inte ha gjort något mål i slutspelet ville jag ha det här. Det var skönt att kunna göra det första målet, gjorde att det blev en fin kväll, fortsätter Theodore. 

Med 5–2-segern tar Las Vegas ledningen med 1–0 i finalserien som spelas i bäst av sju matcher. Nästa match spelas natten mot tisdagen i Las Vegas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Karlsson och Vegas Golden Knights ska spela sin andra Stanley Cup-final. Foto: Bildbyrån/SVT

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

5 - 2

Florida Panthers logo

Florida Panthers

1-1, 1-1, 3-0
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18432

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.