Victor Hedman och hans Tampa Bay har evakuerats undan stormen Ian. Foto: TT

Victor Hedman evakuerad undan orkanen Ian

Uppdaterad
Publicerad

Orkanen Ian slår hårt mot hela Florida, NHL-klubben Tampa Bay inräknat.

Victor Hedman har tillsammans med sin familj och övriga lagkamrater evakuerats till Nashville.

– Jag tänker på alla drabbade under den här hemska orkanen, säger han till Aftonbladet.

Tampa Bay Lightning, med vilka svenska backstjärnan Victor Hedman vann Stanley Cup 2020 och 2021, har drabbats hårt av orkanen Ian.

Laget, som ställt in två försäsongsmatcher tidigare i veckan, har nu tvingats på flykt undan de piskande vindarna som kan bli uppemot 230 kilometer i timmen.

– Hela laget med familjer och husdjur befinner sig i Nashville och alla är säkra. Jag tänker på alla drabbade under den här hemska orkanen, säger Victor Hedman till Aftonbladet

Tampa Bay, som ännu inte har kunnat fatta något beslut om när man laget återvänder till Florida, kommer har  flyttat sitt försäsongsläger till Nashville där de också kommer att möta Nashville Predators i en försäsongsmatch under fredagen.

NHL-säsongen inleds den 12 oktober då Tampa Bay reser till New York och Madison Square Garden där New York Rangers står för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.