Två poäng till Örebro Foto: Bildbyrån

Viktig seger för Örebro i jakten på slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Örebro tog två viktiga poäng i jakten på slutspel hemma mot Växjö Lakers. Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och sen vann Örebro på straffar.

Örebro har hittat formen senaste månaden och har bara förlorat två matcher sedan landslagsuppehållet och jagar tiondeplatsen. Idag kom ytterligare två poäng i jakten på slutspel mot Växjö.

Det var Örebro som tog ledningen i matchen när Nick Ebert satte 1-0 efter en tilltrasslad situation. Men Växjö kom tillbaka. Kris Versteeg kvitterade till 1-1.

Örebro gjorde en stark tredje period och hade flera bra lägen att ta ledningen på. Närmast var Joachim Rohdin som kom fri men sköt över. Närmare ett avgörande än så under ordinarie tid kom inget av lagen och efter en mållös förlängning gick matchen till straffar.

Där var det Örebro som tog hem segern tack vara två räddningar av Jhonas Enroth och mål av Marcus Weinstock och Patrik Virta.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

2 - 1

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5345

Andra perioden

  • 1-0MålEbert (Mastomäki/Hedman)
    03:45
  • 14:25
    1-1MålVersteeg (Horák/Kiiskinen)

Straffläggning

  • 2-1MålVirta PS
    65:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.