Oskarshamns förstörde festen för Rögle

Det såg så välregisserat ut efter den första perioden. Rögle ledde den femte kvartsfinalen med 1-0 efter att Marco Kasper gjort sitt första slutspelsmål på sin 18-årsdag.

Men sedan förstörde Oskarshamn festen och vände till seger med 4-1 och har nu 3-2 i matchserien och matchboll i hemmarink på söndag.

– Vi är en lagmaskin, vi blir inte trötta och kämpar igenom allt. De gör vad de kan men vi är starkare i stort sett hela matchen, säger Robin Norell, två assist i kväll, till C More.

Rögle, seriesegrare i SHL och CHL-mästare den här säsongen, hade dock ett enormt tryck i stora sekvenser av den tredje perioden där det såg ut som om de spelade i powerplay och skapade chans på chans utan att kunna överlista Tim Juel som gjorde en stormatch i IKO-målet.

– De spelar med stort självförtroende, får några studsar och vi måste hitta lösningar.  Det är först till fyra så vi kan fortfarande vinna och än är det inte över, säger Rögles tränare Cam Abbott.

18-årsfirande efter första perioden

I mitten av den första perioden gav Marco Kasper Rögle ledningen med 1-0 och sig själv en fin 18-årspresent. Han parkerade sig framför Oskarshamns målvakt Tim Juel i powerplay och missades helt och hade all tid i världen att lägga in pucken. Det var österrikarens första slutspelsmål.

– Vi spelar bra hockey, vi spelar slutspelshockey. Vi tacklas, tar pucken till mål. Det känns bra att hjälpa laget med ett mål, jag hoppas kunna fortsätta med det, sade Kasper till C More efter den första periodpausen.

Oskarshamn vände på tre minuter

Andra perioden hann precis börja när Oskarshamn kvitterade. Laget kom i en omställning och Jonas Engström fick in pucken från snäv vinkel från vänstersidan. Bara tre minuter senare gjorde Oskarshamn 2-1 och håller på att förstöra födelsedagsfirandet. Oskarshamn checkade högt och Robin Norell hittade fram till Tomas Zohorna som ensam med Christoffer Rifalk satte 2-1 och hemmapubliken började skandera: ”Kämpa Rögle”.

– Rifalk vet var jag brukar skjuta, så jag får överraska lite, sade Engström om sin kvittering.

I början av den tredje perioden kom Oskarshamn återigen med fart. Fredrik Olofsson hittade fram till Cameron Brace som tryckte in 3-1. Det medföljande stora Oskarshamnsföljet tog över firandet i hallen. Engström satte sedan 4-1 i tom kasse och blev tvåmålsskytt.

Matchserien står 3-2 i bäst av sju matcher.