Vladimir Tarasenko blev matchhjälte för St. Louis Blues. Foto: Bildbyrån

Vladimir Tarasenko matchhjälte för St. Louis

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson gjorde två mål och Filip Forsberg ett för Nashville. Men det spelade ingen roll när Vladimir Tarasenko gjorde tre för St Louis. Det tredje och sista kom sexton sekunder in i förlängningen och betydde 5-4 till St Louis.

Viktor Arvidsson blev tvåmålsskytt för Nashville mot St Louis i kväll.

Först reducerade han till 2-1 efter att ha rakat in den vid den bortre stolpen. Sedan kvitterade han till 3-3 efter att kedjekamraten Ryan Johansen elegant dribblat sig igenom St. Louis-försvaret och hittat Arvidsson, som återigen bara hade att raka in den vid en bortre stolpen.

Genom målen kliver också Arvidsson upp i topp som den bästa målskytten i NHL 2019. Arvidsson har nätat 16 gånger sedan årsskiftet, och har totalt gjort 24 mål den här säsongen.

Med drygt sju minuter kvar av matchen kvitterade Filip Forsberg efter att ha vispat in sin egen retur.

Men svenskmålen var förgäves. För i förlängningen avgjorde storstjärnan Vladimir Tarasenko med sitt tredje mål för kvällen blott sexton sekunder in. Målet var ryssens 200:e i karriären och innebar samtidigt att St Louis nu har sex raka segrar.

NHL

Nashville Predators logo

Nashville Predators

4 - 5

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

0-0, 1-3, 3-1, 0-1
Bridgestone Arena, Nashville, TN
Publik: 17622

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.