Men i kvällens comeback mot Djurgården gjorde Brynässtjärnan Jennifer Wakefield som hon brukar och glänste i 3–1-vinsten när hon slog till med dubbla assist.

I över två månader har SDHL saknat sin allra största stjärna. Det var i hennes blott andra match för Brynäs, i mötet med HV71, som kanadensiskan åkte på en tuff hjärnskakning efter en huvudtackling av Sabrina Zollinger.

Sedan dess har Jennifer Wakefield varit borta i 18 matcher – fram till i dag.

”Väldig exalterad”

29-åringen, som kallats världens bästa, var äntligen tillbaka på isen igen i hemmamötet mot Djurgården, och gjorde precis det hon gjort sig känd för. Det blev dubbla assist blev direkt i segern, men det krävdes en poänglös period innan poängproduktionen tog fart.

– Jag är så klart väldigt exalterad över att kunna spela. Det har varit ett riktigt antiklimax-år hittills, jag kommer hit och hinner bara spela en match och en period innan det händer, sade kanadensiskan till klubbens webbplats inför matchen.

Dubbla assist

I början av den andra perioden inledde OS- och VM-guldmedaljören med att assistera Georgina Farman till 2–1, och i början i den tredje kom även den andra assisten när hon passade till stjärnkollegan Erika Grahms mål.

I den första perioden hade Matilda af Bjur hunnit ge Brynäs ledningen, bara för att se Josefine Jakobsen kvittera för gästerna kort efter.

Brynäs, som har inlett säsongen fiaskoartat, tar nu viktiga poäng i bottenhalvan av SDHL-tabellen.

Matchfakta SDHL:

Modo–Leksand 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (6.09) Olivia Carlsson (Lauren Wildfang) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (18.44) Kaitlyn Tougas (Michela Cava, Tindra Holm) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2–1 (1.15) Wilma Johansson, 3–1 (7.19) Ellen Lövgren (Ronja Mogren), 3–2 (18.16) Tawnya Guindon (Danielle Stone), 4–2 (19.16) Michela Cava (Lauren Wildfang).

Skott: 20–31 (6–12, 7–13, 7–6).

Utv, Modo: 6x2. Leksand: 4x2.

Domare: Thomas Öberg, Domsjö.

Publik: 11.

AIK–SDE 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.02) Aneta Ledlova (Emmy Alasalmi) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (1.12) Aneta Ledlova (Lisa Johansson), 3–0 (16.32) Agnes Wilhelmsson.

Tredje perioden: 4–0 (14.08) Emmy Alasalmi (Estelle Forsberg).

Skott: 38–18 (12–8, 9–5, 17–5).

Utv, AIK: 3x2. SDE: 4x2.

Domare: Henrik Fluch, Segeltorp.

Publik: 88.

Göteborg–Linköping 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3.21) Pernilla Winberg (Sidney Morin, Madelen Haug Hansen), 0–2 (9.16) Emilia Ramboldt (Madelen Haug Hansen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (3.04) Madelen Haug Hansen (Pernilla Winberg).

Skott: 14–75 (6–23, 3–26, 5–26).

Utv, Göteborg: 5x2.

Domare: David Södermalm, Mölndal.

Publik: 52.

Brynäs–Djurgården 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.31) Matilda Af Bjur (Wilma Carlsson, Andrea Cordoba), 1–1 (11.24) Josefine Jakobsen (Isabel Waidacher, Andrea Dalen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (5.56) Georgina Farman (Savannah Newton, Jennifer Wakefield) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–1 (7.12) Erika Grahm (Hanna Rylander, Jennifer Wakefield).

Skott: 15–24 (4–10, 6–6, 5–8).

Utv, Brynäs: 5x2. Djurgården: 5x2.

Domare: Thomas Mccarthy, Valbo.