Wallmark efter segern mot Washington: ”Sådana här matcher man lever för”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dramatisk sjunde och avgörande åttondelsfinal mellan regerande mästaren Washington och Carolina i NHL-slutspelet. Efter dubbla förlängningsperioder fick Lucas Wallmark äntligen jubla.

– Det är sådana här matcher man lever för, det var grymt skoj, säger Carolina-svensken till SVT Sport.

Skrällarna har duggat tätt i NHL-slutspelet. Senast i raden att bli utslaget är mästarlaget Washington, med bland andra superstjärnorna Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström.

Men det var hemmalaget Washington som inledde bäst genom André Burakovskys 1-0-mål. Bara ett par minuter senare utökade Tom Wilson ledningen till 2-0.

– Vi hade en tuff start på matchen, vi visste att de skulle komma ut hårt. Men som vi har gjort hela säsongen, vi har aldrig vikit ned oss och studsat tillbaka. Vi gav oss inte och det gav frukt i slutändan, säger Lucas Wallmark till SVT Sport.

Efter tre spelade perioder var ställningen 3-3 – och i den andra förlängningen kunde Brock McGinn till slut sätta avgörande 4-3 för Carolina.

– Vi kände oss fräscha och vi kände att vi hade mycket energi i laget. För oss var det egentligen bara att fortsätta, säger Wallmark.

– Det är sådana här matcher man lever för, så det var grymt skoj.

För Carolina väntar nu en kvartsfinalserie mot New York Islanders.

– Det kommer bli tufft, det är ett bra lag. Det blir en rolig serie det också.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

3 - 4

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Här är kvartsfinalerna i Stanley Cup-slutspelet

Eastern Conference:

Carolina–New York Islanders

Columbus–Boston

Western Conference:

Dallas–St Louis

Colorado–San Jose

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.