Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Wallstedt har sett upp till Lasse Johansson – nu konkurrerar de på VM. Foto: Bildbyrån/SVT

Wallstedt om målvaktskampen: ”Sett upp till Lasse som liten”

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Johansson höll nollan i Tre Kronors VM-premiär mot Tyskland. Då man ikväll möter Österrike kan den 15 år yngre Jesper Wallstedt få chansen.

– Häftigt att få dela det med Lasse som man sett upp till som liten, säger Wallstedt till SVT Sport.

Frölunda-målvakten Lasse Johansson storspelade mot Tyskland då Sverige vann med 1-0. Kollegan Wallstedt var imponerad.

– Väldigt stabil, väldigt bra. Jag tyckte han utgav en enorm trygghet i början. Tyskarna kom ut väldigt starkt och till och från sköljde över oss lite, säger han.

Men 20-åriga Wallstedt, som spelade den gångna säsongen i AHL-laget Iowa Wild, vill inte fortsätta sitta vid sidan.

– Man är ju här för att spela match. Även fast man inte har några riktiga förväntningar så är det klart att man alltid är med och ger sitt absolut bästa för att försöka spela match. Jag är grymt sugen.

Wallstedt, som är uppvuxen i Västerås, har följt Johansson länge. Egentligen sedan han var kring tio år och Västerås spelade i kvalserien upp till SHL.

– Som liten då man var därifrån så har man ju alltid följt Västerås och då jag stod på ståplats stod ju Lasse i målet. Och min brorsa var bakom honom på bänken. Det är en lite rolig koppling. Grymt ärofyllt att få vara med i Tre Kronor och häftigt att få dela det med Lasse som man har sett upp till som liten, säger Wallstedt.

Johansson själv hyllar också sin kollega.

– Det blir en tuff kamp. Han är en fantastiskt bra målvakt. Båda kommer att göra allt för att målvakten som står längre fram i turneringen.

Sverige-Österrike sänds i SVT1/Play klockan 19.20.

VM

Sverige logo

Sverige

5 - 0

Österrike logo

Österrike

1-0, 2-0, 2-0
Nokia Arena, Tammerfors
Publik: 5950

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.