Alexander Ovetjkin har nu gjort 723 mål i NHL, åtta bakom Marcel Dionne som är den femte bäste målgöraren i NHL:s historia. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Ovetjkin sköt segern till Washington Capitals

Målmaskinen Alexander Ovetjkin närmar sig nästa milstolpe i NHL.

Efter att ha sänkt New Jersey Devils med två mål i 4-0-segern i natt närmar han sig nu Marcel Dionne, femman på listan över NHL:s främsta målgörare genom tiderna.

– Han är förmodligen den hetaste spelaren i hela ligan just nu, säger lagkamraten Conor Sheary.

”The Great Eight” har fått upp farten – och det rejält.

När Washington slog New Jersey med 4-0 hemma i Capital One Arena i natt slog den ryske storstjärnan till två gånger, hans 16:e och 17:e fullträffar för säsongen.

Han har nu gjort nio mål på de åtta senaste matcherna. Dessutom har Capitals vunnit nio av de senaste tio.

– Det är riktigt imponerande. Jag tror att han tog det personligt när alla sa att han hade en dålig start på säsongen. Nu känns det som att varje skott han avlossar är farligt, säger lagkamraten Conor Sheary.

– Det är otroligt hur många lägen han skapar och hur många mål han gör.

”Vi gjorde snygga mål”

Ovetjkin öppnade målskyttet knappt sex minuter in i matchen efter fint samspel med landsmannen Jevgenij Kuznetsov. ”Ovie” vann puck i egen zon, avancerade över isen, droppade till Kuznetsov, fick tillbaka pucken och skickade in 1-0.

Senare i perioden ökade Nicklas Bäckström på till 2-0 med sitt 13:e mål för säsongen, flest av alla svenskar i NHL. Han kunde enkelt slå in pucken efter starkt förarbete av Tom Wilson som var omringad av tre motståndardjävular.

Bäckström var också på isen och stressade fram försvarsmissen som låg bakom Washingtons 3-0 i den tredje perioden.

– Vi gjorde några snygga mål. Det slogs många fina passningar. Jag tycker vi var mycket bättre än i går, då märktes viss ringrost efter några spelfria dagar. I kväll hade vi bättre kontroll, säger ”Bäckis” till Aftonbladet.

Ovetjkin närmar sig ännu en legendar

Som en snygg slutvinjett bombade Alexander Ovetjkin in 4-0 i slutminuterna.

Pang, bom.

Ett hårt slagskott från favoritpositionen i vänster tekningscirkel.

Målet var hans 723:e i NHL-karriären och han är nu bara åtta bakom legendaren Marcel Dionne som med sina 731 mål är den femte bäste målgöraren i ligans historia.

Målvakten Ilja Samsonov räddade 24 skott och höll sin första nolla den här säsongen.

SE OCKSÅ: Sex poäng igen av Mika Zibanejad (26 mars)