New Tork Rangers stjärnduo Artemij Panarin och Mika Zibanejad. Foto: TT

Sex poäng igen av Mika Zibanejad

Efter en lite tyngre start på säsongen har nu Mika Zibanejad verkligen fått fart på målskyttet, i synnerhet mot Philadelphia. För andra matchen i rad mot just det motståndet stod Zibanejad för sex poäng, tre mål och tre assist.

I nattens match gjorde den 27-årige svensken alla sina tre mål i powerplay, det första drygade ut New York Rangers ledningen till 3-0. I andra periodens första minut utökade Zibanejad gästernas ledning till 4-0 och kort därpå satte han även 5-0.

– Pucken går helt enkelt in nu. Det är alltid skönt att kunna bidra offensivt, särskilt eftersom det har gått lite tyngre under första halvan av säsongen, säger Zibanejad till nhl.com.

Det var andra matchen i rad mot just Philadelphia som Zibanejad stod för sex poäng i protokollet. Den 17 mars vann Rangers med 9-0 och även då briljerade alltså svensken. Nattens match slutade 8-3 och Zibanejad har nu gjort 15 poäng på de fem senaste matcherna.

Zibanejad blev i och med poängskörden mot Philadelphia historisk, ingen har tidigare gjort sex poäng i två raka matcher mot samma motstånd.