Florida Panthers center Alexander Wennberg, vänster, jublar tillsammans med Jonathan Huberdeau. Foto: Bildbyrån

Alexander Wennberg vände mot Carolina

Florida vände underläge till seger i nattens NHL-ishockey mot Carolina, som kom till matchen med tre raka segrar.

Bakom kvitteringsmålet stod Floridas svenska stjärnor Alexander Wennberg och Patric Hörnqvist.

Alexander Wennberg har åter hittat målet, efter ett par matcher utan poäng. 26-åringen hade innan dess gjort mål i tre matcher i rad.

Carolina gick ut hårt och avslutade den första perioden med två mål på drygt 20 sekunder – men Floridas kedja med Alexander Wennberg, Jonatahan Huberdeau och Patric Hörnqvist såg till att Carolina inte kunde ligga på latsidan.

– Efter den första perioden gick vi tillbaka ut, utan att drabbas av panik, säger Jonatahan Huberdeau efter matchen, enligt nhl.com

Panthers leder sin division

Den 27-årige kanadensaren fixade tre poäng – två mål och en assist – åt Florida.

Först reducerade Huberdeau till 2–1 i powerplay halvvägs i den andra perioden. Några minuter in i den tredje ledde samarbetet mellan Huberdeau, Hörnqvist och Wennberg fram till kvitteringen 2–2. Hörnqvist passade upp till ett snabbt anfall och den målgivande passningen till Wennberg kom genom en piruettuppvisning från Huberdeau.

– Den passningen var höjdpunkten för mig. Det var länge sedan jag såg honom spela så bra, säger Floridas tränare Joel Quenneville om Huberdeau spel.

Vid full tid stod det 3–3 och matchen gick till förlängning, där Huberdeau satte spiken i kistan och blev hjälte genom att fixa segermålet 4–3 efter en soloprestation.

Panthers leder sin division i NHL, med 22 poäng på 14 spelade matcher.

FRÅN I NATT: Milstolpe för Connor McDavid – snabb till 500 NHL-poäng