Calgarys svenske målvakt Jacob markström kolliderar med Vancouvers Tanner Pearson i den andra perioden. Foto: Bildbyrån

Jacob Markström utbytt när Calgary blev överkört

Det var en tung afton för Calgarys Jacob Markström hemma mot Vancouver.

Målvakten släppte in fem mål och blev utbytt när Canucks vann med 5-1.

Nils Höglander passade till de första två målen och även Elias Pettersson noterades för en assist.

Vancouver tog ledningen bara 1.46 in i matchen efter en omställning i mittzon. Nils Höglander skottfintade och serverade Jordie Benn till 1-0.

En bit in i den andra perioden var Höglander också inblandad i Bo Horvats 2-0. Jacob Markström rusade då ut för att rensa undan pucken, men blev rundad av Horvat.

Tidigare i den andra perioden hade svensken lyckats med samma manöver när han lämnade kassen och räddade, men samtidigt kolliderade rejält med Tanner Pearson.

– Det var en ordentlig kollision mellan honom och Tanner. Själv försökte jag titta upp så snabbt jag kunde och som tur var körde han inte över mig. Och som tur var gick pucken in också. Markström har gjort det där några gånger tidigare, även när han spelade för oss, säger 2-0-skytten Horvat till nhl.com.

Markström utbytt i tredje perioden

Markström räddade 24 av 29 skott och blev utbytt efter 47.47, vid ställningen 5-1 till Vancouver, till förmån för David Rittich. Det blev inga fler mål i matchen.

Brock Boeser utmärkte sig i Canucks med ett mål och två assist. Efter att ha förlorat sex raka matcher har laget nu fått ett välbehövligt trendbrott och vunnit två av sina tre senaste.

– Vi har fått lite momentum över de senaste matcherna och nu är det viktigt att vi håller i detta, säger Boeser.

OCKSÅ FRÅN I NATT: Milstolpe för Connor McDavid – snabb till 500 NHL-poäng