Bäckström bakom bruten svit

Fyra raka förluster.

Men i natt vann Washington Capitals.

Där Nicklas Bäckström låg bakom segern mot Pittsburgh Penguins.

Borta mot Pittsburgh i PPG Paints Arena tog Washington Capitals en efterlängtad tvåpoängare. 3–1-seger.

– Det är svårt när man förlorar en match, speciellt när det är den fjärde förlusten. Det var mycket som jag gillade förra matchen, vi behövde bara rensa upp lite, säger Washingtons tränare Peter Laviolette.

Målskyttet öppnades i mittperioden. Capitals Conor Sheary spräckte nollan, och några minuter senare utökade gästerna. En snabb kontring, Nicklas Bäckström åkte in med pucken i offensiv zon och lämnade den till T.J. Oshie – som hittade Jakub Vrana framför kassen. Och tjecken tryckte in sitt femte mål för säsongen.

Assisten för Bäckström var hans tolfte hittills den här säsongen, i NHL ligger han delad åtta i assistligan.

I början av sista perioden utökade Lars Eller till 3–0 innan Zach Aston-Reese reducerade till slutresultatet 3–1.

Segern gör att Capitals skaffar sig en tvåpoängslucka ner till Penguins i sin division där Washington ligger fyra.