Ottawa vann efter mäktig vändning. Foto: TT

Ottawa vann efter mäktig vändning

Ottawa vann inatt med 6-5 mot Toronto.

Detta trots att man i slutet av andra perioden befann sig i 1-5-underläge.

– Det är en viktig vinst, säger Ottawas Jevgenij Dadonov.

Ottawa gästade i natt Toronto. De kom till matchen med en färsk seger i ryggen efter att ha brutit en fyra matcher lång förlustsvit men inatt såg det ut som att man åter skulle förlora. Men efter en supervändning och ett avgörande i förlängningen vann man med 6-5.

– Allt kan hända och vi slutade aldrig spela. Vi tog det skott för skott, mål för mål, säger matchhjälten Jevgenij Dadonov på presskonferensen efter matchen.

Med en minut kvar av andra perioden hade Toronto skaffat sig en bekväm 5-1-ledning och såg ut att bara kunna spela av resten av matchen.

”Ger oss självförtroende”

Men Ottawa ville inte ge sig. Med nio sekunder kvar av mittenperioden satte Nick Paul 2-5.

Det följdes upp av tre Ottawamål i sista perioden som såg till att matchen gick till förlängning.

Och där var gästerna starkast. 2.19 in i förlängningen avgjorde Jevgenij Dadonov för Ottawa.

– Det är en viktig vinst. Nu har vi två raka segrar, det ger oss självförtroende , säger Dadonov som blev tvåmålsskytt.