Anton Strålman stod för en assist och ett mål i Floridaderbyt. Foto: TT

Anton Strålman målskytt i Floridas derbyseger

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett målrikt Floridaderby.

Det var tillslut Panthers som gick vinnande ur mötet efter bland annat mål av Anton Strålman.

– Det var rätt galet, säger Strålman.

Derbyt mellan Tampa Bay och Florida Panthers blev en jämn tillställning och till en början ganska målsnål.

Men mittenperioden bjöd på hela sju mål och Florida gick in till den sista perioden med en 5-4-ledning.

Väl där följde Anton Strålman, som lämnade just Tampa Bay inför förra säsongen, upp sin assist till 5-2-målet med att skicka in avgörande 6-4. Hans första mål för säsongen.

– Vi kunde inte hantera det så bra där i andra. Vi ställde om oss i periodvilan, lugnade ner oss lite. Det var mycket frustration i omklädningsrummet. Att få andas lite, och sedan gå ut och göra det där målet. Att få lite utrymme och andrum, och sätta lite press på dem. Det var stort, säger Strålman till TT.

Viktig seger

Segern är Panthers tredje på de fyra senaste matcherna. Extra viktigt var det att få en seger på bortaplan, speciellt mot Tampa Bay, där Florida traditionellt haft det tufft.

– Det är stort, vi vill vara ett bra bortalag, så har det kanske inte alltid varit tidigare. Vi försöker verkligen att pressa oss för att få med oss poäng när vi spelar borta, det kommer att göra skillnad i slutändan, säger Strålman.

KLIPP: Ottawa stod för mäktig vändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.