William Eklund avgjorde – fullbordade San Joses supervändning

Uppdaterad
Publicerad

Bottenlaget San Jose Sharks var uträknade i bortamatchen mot New York Islanders. Men med åtta minuter kvar gick de från 1-4 till 4-4 – och sedan avgjorde William Eklund i förlängning.

– Jag var helt slut, om jag ska vara ärlig, säger han till nhl.com om det avgörande målet.

Islanders-supportrarna hade nog redan börjat fira segern då San Jose Sharks inledde upphämtningen med åtta minuter kvar att spela.

Först gjorde Kevin Labanc 4-2 innan firma William Eklund-Tomas Hertl klev fram och kvitterade.

Hertl gjorde de två efterföljande målen och fullbordade därmed sitt sjätte hattrick i NHL-karriären. Eklund fick assistpoäng till bägge målen.''

Matchen gick till förlängning och där hann nästan alla fem minuter gå innan Mikael Granlund droppade till 21-årige William Eklund som sköt in segermålet till 5-4.

– Jag var helt slut. Jag försökte bara få lite fart och Granlund satte en otrolig passning till mig, jag försökte bara få den mot nätet och den gick in, säger Eklund.

San Jose-spelarna firade vändningen, medan knäckta motståndare lämnade isen. Islanders-tränaren Lane Lambert var rasande efter matchen.

– Vi hade matchen under kontroll med åtta och en halv minut kvar. Att förlorade den där ishockeymatchen, det är en skam, säger han.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

4 - 5

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

1-1, 1-0, 2-3, 0-1
UBS Arena, Elmont, NY
Publik: 14244

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.