William Karlsson målskytt när Vegas gick vidare Foto: Bildbyrån.

William Karlsson målskytt när Vegas gick vidare

Vegas spelar semifinal i NHL:s Stanley Cup-slutspel.

William Karlsson fanns bland målskyttarna när laget i natt besegrade Gabriel Landeskogs Colorado med 6–3 och därmed är vidare efter 4–2 i matcher.

Lagen följdes till en början åt i en hård och jämn match, där Colorado vann skottstatistiken med 33–23.

Det var vinna eller försvinna för bortalaget Colorado, som spelade ihop flest poäng under grundserien och därmed vann årets Presidents Trophy.

Och det började bra för kapten Gabriel Landeskog och hans mannar. Endast 23 sekunder in satte Devin Teows 1–0 till Colorado. Vegas gav dock direkt svar på tal och kvitterade mindre än en minut senare.

William Karlsson nätade

Svenske stjärnan William Karlsson såg sedan till att Vegas tog greppet om matchen med ett 2–1-mål i slutet av den första perioden. Det var 28-åringens fjärde slutspelsmål.

I en målspäckad andra period turades lagen om att göra vartannat mål. Colorados André Burakovsky reducerade till 3–3 i slutet, bara för att se hur Vegas ännu en gång knep ledningen med endast några sekunder kvar till pausvilan.

I den tredje perioden drog till sist Vegas ifrån. Först med 5–3 och sedan spikades slutresultatet 6–3 i tom kasse.

Vegas får möta Montreal i semifinalserien, som har överraskat i slutspelet och slagit ut både favorittippade Toronto och Winnipeg.

Nedsläpp för deras första möte sker natten mot tisdag, svensk tid. I den andra semifinalen möts Tampa Bay och New York Islanders, som spelar sin första match söndag kväll, svensk tid.

Lehner petad igen

Frågan är hur mycket speltid det kommer att bli för Vegas svenske målvakt Robin Lehner i det fortsatte slutspelet? I natt var det återigen Marc-Andre Fleury som briljerade i Vegas-målet och Lehner har inte spelet sedan den första matchen mot Colorado, då Vegas förlorade med 1–7.

Colorado vann de två första matcherna, innan Vegas vände och vann de resterande fyra matcherna.