William Nylander satte det avgörande målet för Toronto. Foto: TT Nyhetsbyrån

William Nylander hjälte efter förlängningsmål

Efter fyra förluster blev Torontos William Nylander matchhjälte i natt när han satte det avgörande 3–2-målet i förlängningen mot Chicago i NHL-ishockeyn.

– Alla bidrog ikväll, det var en laginsats. Vi kände att vi behövde vakna, säger Nylander efter matchen.

Den intensiva förlängningsperioden var bara drygt minuten gammal när Torontos Auston Matthews fick tag på returen efter ett misslyckat avslut av Chicago och i en blixtsnabb spelvändning passade Nylander som helt fri överlistade Kevin Lankinen i Chicago-målet.

Det var 25-åringens tredje mål på åtta matcher den här säsongen och en skön revansch för Toronto efter fyra tunga förluster, senast mot Carolina och Pittsburgh.

– Det har inte sett speciellt fint ut de senaste kvällarna. Vår kämparanda har inte funnits där alls men ikväll kom vi närmare till där vi vill vara men vi är inte riktigt där än, säger Nylander på presskonferensen efter matchen.

Ligger femma

Ljuset i tunneln ser dock ut att vara långt borta för Chicago, som inte har vunnit en enda av sina sju matcher hittills den här säsongen. Hoppet tändes för det krisande laget i nattens match när man fick in två mål i den första perioden, men sedan visade Toronto vilket som var det bättre laget. Reduceringen kom i början av den andra perioden och i mitten av den tredje satte spelade Rasmus Sandin fram till 2–2.

Toronto ligger femma av de åtta lagen i NHL:s Atlantic-division, på sju poäng, men har spelat både en och två matcher mer än de fyra framförvarande lagen: Florida, Buffalo, Detroit och Tampa Bay.