William Nylander, Toronto Maple Leafs. Foto: Bildbyrån

William Nylander på NHL:s covidlista

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander fick inte följa med sitt lag ut på isen när Toronto under natten tog emot Montreal. Bara timmar före nedsläpp sattes den svenske NHL-stjärnan upp på NHL:s covidlista.

Orskaen till att Nylander sattes upp på covidlistan är att Toronto misstänkt misstänkt att han varit i kontakt med en person utanför laget som tros vara smittad av covid-19.

Nylander har testat sig och är i karantän. Toronto inväntar testresultaten innan vidare åtgärder tas, men tränaren Sheldon Keefe är tydlig med att svensken inte har brutit mot några regler.

– Will bröt inte mot något protokoll eller så. Det är en väldigt olycklig situation, säger han enligt AP.

Mot Montreal klarade sig Toronto bra även utan Nylander. Laget vann med 3–2 i rivalmötet och håller undan i toppen av årets kanadensiska NHL-division. Målvakten Jack Campbell slog lagrekord då han vann sin tionde raka match.

Coronakaos i Vancouver

I ett annat kanadensiskt NHL-lag, Vancouver Canucks, tilltar coronastormen i styrka. Sammanlaget har nu 21 spelare och fyra ledare testat positivt och bland de testsvaren ska även en mutation av covid-19 finnas.

Alla spelare och ledare är försatta i karantän.

”Det här är en påminnelse om hur snabbt viruset kan spridas och dess allvarliga följder. Till och med bland friska, unga idrottare.”, skriver klubben i ett uttalande.

KLIPP: Svensken avgjorde för LA Kings efter sen vändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.