Nylander bakom ny seger för Toronto

William Nylander passerade Börje Salming i Torontos målliga

När Toronto Maple Leafs i fredags hyllade Börje Salming tangerade William Nylander Salmings målnotering på 148 mål i klubben.

Inatt stod Nylander för ytterligare ett mål i 4–1-segern mot Pittsburgh Penguins och är nu ensam tvåa bland svenskar i Torontos historia.

40 sekunder efter nedsläpp gjorde Mitchell Marner 1–0 till Toronto.

Svenske Rickard Rakell lyckades nästan kvittera för Pittsburgh i den andra perioden, men målet dömdes bort. Domarbeslutet granskades och stod kvar.

Mindre än två minuter senare klev i stället Torontos Pontus Holmberg fram och gjorde 2–0 med ett vristskott från slottet. Ytterligare 55 sekunder senare förstärkte lagkamraten William Nylander övertaget till 3–0, vilket blev hans tolfte mål under säsongen – och 149:e i NHL-karriären. Toronto vann med 4–1 efter att Rickard Rakell reducerat innan Nylander såg till att få en assistpoäng på det avslutande målet av Auston Matthews. Det gör att svensken har gjort sex poäng på de fem senaste matcherna.

Målnoteringen gör att Nylander nu är näst bäste svensk i klubbens historia när det kommer till mål. Etta på listan är Mats Sundin som gjort hela 420 mål. Börje Salming har tredje mest mål, med sina 148.

Salming gjorde dock ytterligare två mål sin sista säsong i NHL, när han spelade i Detroit Red Wings.

Flera svenskmål i natt

Elias Pettersson och Fabian Zetterlund gjorde varsitt mål när deras lag Vancouver Canucks och New Jersey Devils vann sina respektive matcher med 5–1.