Lucas Elvenes skadades inte allvarligt av slashingen. Foto: Bildbyrån.

Yxhugg av Färjestadsspelare upprör

Uppdaterad
Publicerad

När Färjestad i går förlorade med 3-2 mot Rögle i Ängelholm efter straffar hamnade en ful slashing i fokus. FBK:s Libor Hudacek klubbade ner Rögles Lucas Elvenes när denne var på väg in i offensiv zon.

Det hela inträffade i mitten av den andra perioden när matchen stod och vägde vid 1-1. Hudacek visade inga tendenser till att vilja sätta stopp för Elvenes på ett schysst sätt, utan valde att rappa till sin motståndare, likt ett yxhugg.

Elvenes berättar för Expressen att slashingen tog mellan benskyddet och byxan, och tror att han fått en lättare lårkaka efter smällen.

– Ska jag vara ärlig vet jag inte vad han tänker. Det var inte så jättesmart kan jag tycka, säger Elvenes om Hudacek som fick matchstraff.

”Jag måste titta”

Det tyckte Hudacek var en för hård åtgärd.

– Först var det en slashing på mig på blålinjen som ingen såg. Jag slashade inte honom efter händerna, jag vet inte, jag måste titta, säger Hudacek till Expressen. 

– Men jag tycker inte att det var fem minuter, kanske 2+10. Men inte fem, säger han till Aftonbladet.

Hudacek är anmäld till disciplinnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.