New York Rangers Mika Zibanejad får Floridas Aaron Ekblad på fall. Foto: TT

Zibanejad assisterade till att Floridas svit bröts

Uppdaterad
Publicerad

Florida har tagit poäng i samtliga av säsongens NHL-matcher. Tills i natt då laget förlorade med 4–3 mot New York Rangers.

– Vi spelade rätt bra. Riktigt bra de första två perioderna, säger Rangers Mika Zibanejad efter matchen.

Igor Sjestiorkin räddade 42 skott i Rangersburen under nattens möte som innebar första förlusten under ordinarie matchtid för Florida den här säsongen.

Ett revanschsuget New York-lag tog ledningen i första perioden med 2–0, båda målen efter assist av Zibanejad. Inför Floridamötet på hemmaplan hade laget förlorat tre bortamatcher på raken i Kanada.

Får ha kort minne

Ledningen utökades till 4–0 i andra och det var första gången på tio matcher som Florida låg under med mer än ett mål.

– I de två första perioderna måste vi vara bättre. Vi vet det. Det är en match i morgon så vi får ha kort minne och komma igen då, säger Floridas Radko Gudas.

I tredje var Florida på god väg att komma ikapp, men räckte inte riktigt hela vägen med tre mål i perioden, varav två i matchens slutminuter. Patric Hörnqvist gjorde ett mål och en assist.

– De har inte förlorat under ordinarie matchtid och vi gav dem deras första förlust så vi tar de här två poängen och är nöjda med det, säger Zibanejad.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Florida Panthers logo

Florida Panthers

2-0, 2-0, 0-3
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 14877

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.