Zibanejad hattrickhjälte för New York Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad ledde New York Rangers till en 4-3-seger över New Jersey Devils. Svensken stod för karriärens andra hattrick och satte det avgörande målet.

– Vi spelade fantastiskt från start, säger Zibanejad.

New York Rangers har efter en tung säsong fått det att stämma den senaste tiden. Vinsten mot Devils var den femte på de sju senaste matcherna, och det var Mika Zibanejad som var den stora segerorganisatören.

Men hemmalaget New Jersey inledde starkast. De gick upp till 2-0 sedan Marcus Johansson gjort ett av målen. Sedan klev Zibanejad in i handlingen. Den 25-årige svensken reducerade först till 2-1 i den första perioden, och satte sedan även 2-2 efter ett konststycke till pass av Mats Zuccarello.

Vackert avgörande

I den tredje perioden assisterade Zibanejad till Chris Kreiders 3-2 innan Jegor Lakovlev en knapp minut senare kvitterade. Då klev Zibanejad fram och avgjorde tillställningen med karriärens andra NHL-hattrick. Norske Zuccarello bjöd återigen på en fantastisk pass och Zibanejad avslutade vackert med några dragningar innan han la pucken i mål med en backhand.

– Jag bara försökte skjuta högt över honom, det fungerade den här gången, säger svensken till MSG.

Zibanejad har nu gjort åtta mål på de fem senaste matcherna, och valde att hylla kedjekamraterna Zuccarello och Kreider.

– Vi försöker att använda varandra så mycket som möjligt. Vi försöker att utnyttja det vi är bra på och implementera det. Det fungerar för oss nu, säger han.

Lundqvist hyllar Zibanejad

Henrik Lundqvist vaktade målet för Rangers och noterades för 19 räddningar. Den svenske målvaktsveteranen har nu fyra raka vinster när han startat.

– Det var nära några gånger under de sista minuterna, men totalt sett gjorde vi en riktigt stark match och gav dem inte mycket tid i vår zon, säger Lundqvist till nhl.com.

Han hyllade sin svenske lagkamrat.

– Han är så stark med pucken. Jag tycker alltid att han alltid ser bra ut därute. Jag gillar sättet att han spelar, han förstår vikten av planens båda sidor, säger han och fortsätter:

– Han är verkligen bra, jag menar skicklighetsnivån och sättet han skjuter på. Han och hans två kompisar i kedjan. De känner det och det hjälper oss mycket, säger Lundqvist.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

3 - 4

New York Rangers logo

New York Rangers

2-1, 0-1, 1-2
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 16514

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.