Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejad ny gästexpert under hockey-VM i SVT

Publicerad

Mika Zibanejad var tvungen att tacka nej till VM på grund av skada. Nu är han klar som ny gästexpert i SVT:s VM-sändningar.
– Det ska bli oerhört spännande, det är en ny situation och upplevelse för mig, säger Zibanejad.

På torsdag inleds sändningarna från hockey-VM i SVT. Nu är det klart att Mika Zibanejad kommer att vara gästexpert i SVT:s VM-studio i Stockholm.

– Eftersom jag var tvungen att tacka nej till VM känns det väldigt roligt att vara med och följa jakten på guldet i SVT:s sändningar, säger Zibanejad.

– Det ska bli oerhört spännande, det är en ny situation och upplevelse för mig. Jag hoppas kunna ge tittarna ytterligare ett perspektiv.

Zibanejad, som är assisterande kapten i New York Rangers och har gjort 326 poäng på 519 NHL-matcher, har ett JVM-guld från 2012 och vann VM-guld med Tre Kronor i fjol. Han gjorde sin poängmässigt starkaste säsong med 30 mål och 44 assist och vann New York Rangers skytteliga och poängliga, men tvingades tacka nej till VM på grund av skada.

I helgen presenterades även mästartränarna Roger Rönnberg och Sam Hallam som experter i SVT:s sändningar från hockey-VM.

SVT:s VM-sändningar

Visa

André Pops leder studion i Stockholm i sällskap av experterna Mikael Renberg, Maria Rooth och Mika Zibanejad.

Marie Lehmann och Dusan Umicevic leder studion i Bratislava. Där medverkar också experterna Roger Rönnberg och Sam Hallam.

Kommentatorsparen under VM blir Chris Härenstam tillsammans Jonas Andersson samt Pelle Bäckman och Staffan Kronwall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer