Staffan Kronwall: ”Ser inga riktiga svagheter i Sveriges trupp”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har chansen att bli historiskt. Om de vinner VM i Slovakien blir det tredje raka guldet, vilket skulle vara första gången i historien. Och SVT:s expert Staffan Kronwall ser chanserna som goda.

– Sverige har ganska höga chanser på guld. Det är fyra bjässar, Kanada, USA, Ryssland och Sverige som gör upp om det. Dagsformen avgör vilka som tar det.

Sverige inleder ishockey-VM i Slovakien på fredag när Tjeckien står för motsåtndety. Och det är en stjärnspäckad svensk trupp som kommer till VM. SVT:s expert Staffan Kronwall ser ett lag som kan utmana om guldet.

– Jag ser inga riktiga svagheter i laget. Försvaret är bra, men får man in en right back som John Klingberg, i Dallas, eller Erik Karlsson i San Jose blir det ännu bättre. Sverige har också bra djup på forwardssidan med två offensiva och två defensiva kedjor.

Ett av de stora hoppen framåt är Vancouvers Elias Pettersson, som kliver in i mästerskapet efter en stark rookiesäsong i NHL.

– Han är en världsspelare redan nu, det är en gudabenådad spelare som gör det oväntade. Han är den som ska styra det framåt i powerplay.

Vinner Tre Kronor blir det tredje raka guldet, vilket är första gången i historien. Och Kronwall ser chanserna som goda.

– Sverige har ganska höga chanser på guld. Det är fyra bjässar, Kanada, USA, Ryssland och Sverige som gör upp om det. Dagsformen avgör vilka som tar det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.