Patric Hörnqvist och Rikard Grönborg ilsknade till efter kollisionen som tvingade Jacob Markström att lämna VM-genrepet mot Finland. Foto: SVT

Svensk ilska efter kollisionen: ”Får se ifall vi kör på honom”

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist var rejält irriterad när han intervjuades i SVT:s sändning efter att Jacob Markström tvingats utgå efter en kollision med den finska spelaren Juhani Tyrväinen.

– Jag ser att de kör på Markström, när deras målvakt tar pucken får vi se ifall vi kör på honom, dundrade Patric Hörnqvist i SVT:s sändning.

Om Hörnqvist visade sina känslor i ord, så visade den svenska förbundskapten Rikard Grönborg sina känslor med hela kroppen – Grönborg var förbannad på domarteamet.

”Sluta upp med det här jävla tramset, det ska vara fem minuter”, sågs Rikard Grönborg skrika.

Grönborg kommenterade sedan det hela så här:

– Målvakterna ska ju vara fridlysta, så jag tycker det ska vara en femma och matchstaff. Jag tycker det är solklart och det var en del suspekta domslut därute.

Tyrväinen fick två minuter för interference och efter bråket som följde var det Sverige som fick spela boxplay.

– Det är ganska konstigt att de kan köra på vår målvakt, ändå får de powerplay, säger lagkaptenen Oliver Ekman Larsson.

– Där ska jag väl kanske vara lite kyligare. Samtidigt måste vi stå upp för varandra, fortsätter han.

”Inte med flit”

– Det känns som att han kan undvika den. Det känns inte rätt med tanke på att det är vi som får två minuter, säger den assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv om situatioen.

Experten Mikael Renberg sa så här i paus.

– Det ser inte ut som att han kör på honom med flit. Jag tror inte att det kommer att bli så fult efter detta, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.