Zibanejads målsvit fortsätter – gjorde sitt 30:e mål

Mika Zibanejad fortsätter sin målsvit.

För sjätte matchen i rad fanns NHL:s poängbäste svensk bland målgörarna när Rangers vann mot Montreal med 5–2.

Där bakom utmanar William Nylander om att vara bästa svenska målgörare – och även han nätade i natt.

Rangers låg under med 2–1 i den tredje perioden borta mot Montreal när Mika Zibanejad vände matchen. Svensken satte ett välplacerat skott nere i Montreal-målvakten Carey Prices bortre hörn och kunde fira sitt 30:e mål den här säsongen.

Därmed försvarar han positionen som den bäste svenske målgöraren i NHL just nu. Han utmanas av William Nylander, som skrev in sitt 29:e mål för säsongen i protokollet när hans Toronto vann över Florida med 5–3 i natt. Svenskarna ligger på platserna 12 respektive 17 i listan över ligans bästa målgörare. Elias Lindholm är tredje bästa svensk med 27 mål.

Tre snabba mål

Zibanejads mål följdes av ytterligare tre snabba mål av Rangers, som totalt gjorde fyra mål på drygt sju minuter i den tredje perioden. Segern innebär att drömmen om slutspel lever. Laget ligger två poäng efter Columbus i kampen om wild card nummer två i den östra konferensen.

– Vi vill ta oss till slutspel, men samtidigt kan vi inte kontrollera vad andra lag gör. Vi måste ta saken i egna händer precis så som vi gör, säger Zibanejads lagkamrat Ryan Strome enligt nhl.com.

Nylander avgjorde

Även William Nylander stod i centrum när hans Toronto vände ett underläge med 1–3 mot borta mot Florida. I mitten av tredje perioden uppstod smärre tumult och förvirring framför mål i kampen om pucken, när den plötsligt hamnade framför Nylanders skridskor och han kunde styra in ledningsmålet 4–3.

– Jag tycker att våra försvarare har spelat jättebra, men så klart är det bra att vara i offensiv zon också. Jag tror att det var så vi höll deras bästa spelare borta från vår defensiva zon, vilket hjälpte oss mycket, säger William Nylander efter matchen enligt nhl.com.

Med 20 sekunder kvar av matchen gjorde Justin Holl 5–2 som blev vinnarmålet.

KLIPP: Se Nylanders mål mot Florida