Zibanejad om livet i NHL-bubblan: ”Tillgång till det mesta”

Uppdaterad
Publicerad

143 dagar efter att NHL-säsongen pausades återupptas den ikväll.

Mika Zibanejad var den hetaste spelaren i NHL när ligan stängdes ner. Nu lever han ett slutspelsliv i NHL-bubblan.

– De har styrt upp det bra. Vi har tillgång till det mesta inom bubblan, säger Zibanejad till SVT Sport.

NHL har valt att återuppta säsongen med spel i två kanadensiska städer. Den västra konferensen kommer att avgöras i Edmonton och de 12 lagen från öst kommer att inleda i Toronto.

Mika Zibanejads New York Rangers har varit på plats i Toronto sedan förra söndagen, där lagen är instängda och separerade från, dels varandra men också omvärlden, för att minimera smittrisken.

– Det blir en del tv-spel, pingis, spela kort med grabbarna. Det finns en del utomhusaktiviteter också. Man försöker egentligen bara få dagarna att gå.

”Hoppas vi kan överraska en del lag”

New York Rangers har missat slutspelet de två senaste säsongerna men får nu chansen att, via play-in mot Carolina, ta sig till åttondelsfinal.

– Det ska bli kul, man har längtat efter det här. Det har blivit många timmar på padelbanan, badminton, tennis och fotboll. Det ska bli kul att få spela viktiga matcher igen.

Innan coronapausen var New York Rangers näst sist i sin division. Men tack vare att 24 lag går till slutspel det här året har de nu chansen och Zibanejad är optimistisk.

– Jag hoppas vi kan överraska en del lag. Att vi kan komma tillbaka till det spelet vi hade de sista två månaderna. Det är viktigt att hitta tillbaka till den balansen vi hade innan den här pausen.

NHL-slutspelet inleds idag, där 16 lag gör upp i play-in, i bäst av fem matcher. Vinnarna går till åttondelsfinal, dit fyra lag från vardera konferens redan är direktkvalificerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.