Mika Zibanejad gratuleras efter ett av sina två mål i den första perioden. Foto: TT

Zibanejads två mål visade vägen mot Washington

Mika Zibanejad gjorde NY Rangers två första mål när man vann hemma mot Washington med 5-3.

– Vi gjorde många bra saker, säger Zibanejad.

Först samarbetade han med Vladimir Tarasenko, passade ut till höger och fick sedan tillbaka pucken i mitten och smällde in 1-0 efter fyra minuter.

Sedan gjorde Zibanejad 2-1 i slutet av första perioden efter samarbete med Artemi Panarin. Framför målvakten Darcy Kuemper gjorde han en snabb dragning och lyfte in pucken med en backhand.

– Jag tycker att vi kom ut starkt och spelade i ett högt tempo. Det är viktigt att har en bra känsla när vi kommer tillbaka hem. Det var inte en perfekt match men vi gjorde många bra saker, säger Zibanejad, hans nionde match med minst två mål den här säsongen, till NHL.

Klubbrekord för Washingtons Rasmus Sandin

New York Rangers har varit på en roadtrip på fyra matcher och inte spelat hemma i Madison Square Garden sedan 2 mars.

Det var första perioden som grundlade seger. Rangers vann den med 3-1 efter att ha vunnit skotten med 19-9.

I Washington noterades Rasmus Sandin för ett klubbrekord. Han har nu gjort åtta assists i sina fem första matcher för Washington. Det tidigare rekordet hade Geoff Courtnall som behövde sex matcher för att göra sina åtta assists säsongen 1988-89.

Washington spelade utan superstjärnan Alex Ovetjkin som var skadad (underkroppen). I samtliga sex matcher Washington saknat Ovetjkin den här säsongen har man förlorat.