Foto: TT

Zuccarellos comeback efter skallskadan

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått två månader sedan Mats Zuccarello fick ett slagskott i huvudet och tappade talförmågan.

I går gjorde norrmannen comeback i en välgörenhetsmatch – och nätade direkt.

”Det var fantastiskt att se Mats tillbaka på isen”, säger hans agent Kevin Skabo.

Det var i en slutspelsmatch mot Pittsburgh i slutet av april som Mats Zuccarello träffades av ett slagskott rakt i huvudet. Groggy linkade han av isen och efteråt konstaterades att 27-åringen hade fått en blödning på hjärnan och en mindre skallfraktur.

Under fredagen gjorde forwarden comeback i en välgörenhetsmatch i Stavanger framför nästan 4 000 åskådare.

NHL 2014-2015

Zuccarello behövde bara fem minuter för att skriva in sig i målprotokollet, då han slog in sin egen retur efter en kontring. Innan matchen var över hade det blivit ytterligare ett mål och två assist för New York-stjärnan.

– Det var fantastiskt att se Mats tillbaka på isen och det var uppenbart att han trivdes, säger Zuccarellos agent Kevin Skabo till norska Aftenbladet.

Samlade in 1,3 miljoner

En liknande välgörenhetsmatch spelades i fjol och man lyckades då samla in 1,3 miljoner kronor till Right To Play. Organisationen ger barn och ungdomar i utsatta delar av världen stöd genom satsningar på idrott. Målet var att tangera den summan i år men några siffror har ännu inte redovisats.

– Jag vill tacka alla som bidrog här. Det betyder otroligt mycket för mig, sade Zuccarello från isen efter slutsignalen.

Norrmannen gjorde 49 poäng (15+34) på 78 grundseriematcher under den gångna NHL-säsongen. New York tog sig hela vägen till semifinal men föll där mot Tampa Bay med 4-3 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet