Det var ett tight race i finalen. Foto: Bildbyrån

Sverige tog VM-silver i isracing

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog idag silver i lag-VM i isracing. Svenskarna fick se sig besegrade i finalen av hemmanationen Ryssland. ”Det är oerhört starkt av grabbarna”, säger Tony Olsson, Track Racing-ansvarig på Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet.

Ryssland blev numret för stort för Sverige när lag-VM i isracing avgjordes i just Ryssland. Sveriges lag, bestående av Ove Ledström, Niclas Kallin Svensson och Daniel Hendersson, hamnade snabbt i underläge och kunde aldrig komma igen.

Sverige hamnade till slut på en andra plats i turneringen, två poäng före Österrike.

– Det är oerhört starkt av grabbarna att ta hem en silvermedalj. Ryssland visste vi skulle bli svårslagna men även Österrike ställde upp med sitt bästa lag. Det här visar att vi har något mycket bra på gång i svensk isracing. Ett stort grattis till hela laget och alla runt omkring som gjort framgången möjlig, säger Tony Olsson, Track Racing-ansvarig på Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet.

Sveriges Ove Ledström krönte tävlingen med att bli bäste poängplockare.

Slutställning

Visa

Ryssland 57 poäng
Sverige 48 poäng
Österrike 46 poäng
Tjeckien 39 poäng
Tyskland 28 poäng
Finland 21 poäng
Schweiz 11 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer