Johanna Larsson i Båstad. Foto: Bildbyrån

Johanna Larsson utslagen direkt i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Sverigeettan Johanna Larsson förlorade en monstermatch i första omgången i Båstad. Därmed är alla svenskor utslagna.

Fyra svenskor. Fyra förluster. Damturneringen i Båstad blev en flopp ur ett blågult perspektiv.

Under tisdagskvällen satt allt hopp till 28-åriga Johanna Larsson som var inne i ett vinnarstim. Direkt efter uttåget Wimbledon slog hon till och vann 100.000-dollarsturneringen i franska Contrexéville. Turneringen är på ITF-nivån strax under WTA.

Och precis innan Båstad tog hon hem WTA-turneringen i dubbel i schzeiziska Gstaad.

Uppladdningen kunde alltså inte vara mycket bättre.

Tyskan stretade emot

Men Larsson, 51:a på världsrankingen, fick hårt motstånd direkt i första omgången mot 49-rankade Mona Barthel.

Matchen var en repris på finalen för två år sedan då svenskan vann sin hittills enda titel. Men det blev ingen ny vinst mot tyskan. Efter två tiebreak skrevs resultatet till 7-6, 5-7, 6-7.

– Jag hade inte marginalerna med mig. Jag vet inte hur många nätrullare och linjeträffar hon hade. Det känns surt just nu, säger Johanna Larsson till TV3 Sport.

Nära seger i debuten

18-åriga wildcardspelaren Mirjam Björklund var ytterst nära en seger i sin WTA-debut. Hon hade en matchboll i tredje set mot 127-rankade Kateryna Kozlova, Ukraina, men förlorade med 6–3, 2–6, 6–7 i en batalj som pågick i två timmar och 15 minuter.

– Det var inte lätt. Jag har aldrig spelat på så här hög nivå. Jag gjorde en bra match men är så klart besviken, säger den 730-rankade svenskan till TV3 Sport.

Peterson förlorade efter regnavbrott

Svenska kvalspelaren Cornelia Lister försvann också i första omgången efter 1–6, 2–6 mot Aleksandra Krunic, Serbien.

Även Rebecca Peterson fick lämna singelturneringen direkt. 21-åringen förlorade mot jämngamla fjolårsfinalisten Katerina Siniakova, som slog ut Johanna Larsson förra året. Tjeckiskan Siniakova, rankad 56:a i världen, vann med 6–3, 3–6, 6–1.

Danmarks superstjärna Caroline Wozniaki är vidare till andra omgången efter seger i en tresetare mot franska Pauline Parmentier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.