Anna Bernholm Foto: Bildbyrån

Anna Bernholm ny världstrea

Uppdaterad
Publicerad

Under de Europeiska spelen i Minsk tog Anna Bernholm ett brons som då blev hennes första mästerskapsmedalj. Nu klättrar hon i rankingen och är för tillfället trea i världen, den bästa placeringen en svenska haft på damsidan sedan rankingen infördes 2009.

Trea på världsrankingen och ett brons under de Europeiska spelen i Minsk är det bästa resultatet i Anna Bernholms karriär. Det är dessutom det bästa resultatet en svenska haft på damsidan sedan världsrankingen infördes 2009.

– Det känns så klart bra. Det betyder ju att all hård träning ger utdelning, och att jag är på rätt väg, säger Anna Bernholm i ett pressmeddelande.

Inför de Europeiska spelen har Bernholm haft lite sämre perioder där det inte riktigt gått vägen. Men Sveriges landslagschef ser mycket positivt på det nya resultatet.

– Trots att Anna har haft perioder med sämre resultat och mycket ‘stolpe ut’ så har hon en fantastisk förmåga att lyckas samla ihop sig mentalt och knyta ihop säcken med jämna mellanrum. Detta ger förstås råg i ryggen och en stabil grund att jobba vidare på under den kommande perioden med flera tävlingar och läger med slutmålet OS i Tokyo, kommenterar landslagschef Robert Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.