Foto: TT

Fornling går match om världsmästartiteln

Uppdaterad
Publicerad

Svenske proffsboxaren Sven Fornling är klar för titelmatch i IBO. Fornling ska möta tysken Karo Murat i en gala i Lübeck i september.

– Detta är chansen som jag har väntat på hela mitt liv, säger Fornling i ett pressmeddelande.

Svenske proffsboxaren Sven Fornling har visat imponerande form på sistone. I början av januari besegrade han den då obesegrade dansken Jeppe Morell på en gala i Köpenhamn och i april besegrade han tjecken Karel Horejsek på hemmaplan i Sverige. Nu kommer nästa steg i karriären när han chansen att boxas om världsmästartiteln.

Den 29-årige svensken kommer att få möta tysken Karo Murat i en titelmatch om IBO-bältet i lätt tungvikt. Tysken sätter därmed sin titel och sitt bälte på spel. Galan kommer att arrangeras den 15 september i Hansehalle i Lübeck, vilket är samma plats där Armand Krajnc tog världsmästartiteln 1999.

”Vad kan jag säga. Detta är chansen som jag har väntat på hela mitt liv. Allt hårt jobb, all svett, allt blod, alla tårar, allt är för detta.” säger han i ett pressmeddelande.

Karo Murat har gått 36 matcher hittills i sin karriär och har förlorat tre av dem, vara två på knockout. Den 34-årige tyskens senaste match var i mars när han besegrade amerikanen Travis Reeves på teknisk knockout.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.